Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка
Коментари Харесай

Тереза Мей ще подаде оставка на 7 юни

Министър-председателят на Обединеното кралство Тереза Мей разгласи, че ще подаде оставка като ръководител на Консервативната партия на 7 юни. В резултат на това ще би трябвало да бъде определен нов водач на партията, който ще застане отпред и на съюза. 

" През 2016 година дадохме избор на английските жители. В изискванията на народна власт, в случай че дадеш избор на хората, имаш дълг да приложиш решението им. Направих най-хубавото, което можах, с цел да убедя депутатите да поддържат договорката, която предложих. За страдание, не съумях. Опитах три пъти. Сега е ясно, че е най-добре нов министър председател да оглави това изпитание ", съобщи Мей.

Решението идва след среща със сър Греъм Брейди, ръководител на парламентарната група на консерваторите. Нейната оставка ще бъде публично подадена на 7 юни. Процесът по желание на нов министър-председател ще стартира седмицата по-късно.

Мей се отдръпва най-много поради протеста в кабинета към проекта ѝ за Брекзит откакто министрите от кабинета се причислиха към протеста на торите за предлагането ѝ да улесни опцията за втори референдум.

Преди 2 дни още един министър - Андреа Лийдсъм - подаде оставка, ставайки 36-ият член на кабинета " Мей ", който си потегля от държавното управление. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР